Cara Nak Membuat Kek Batik Yang Lembut

Simpan kek batik ke dalam chiller selama 4-6 jam sebelum dikeluarkan dan dipotong mengikut tips yang telah kami berikan di atas. Makan sambil pejam mata Bahan- Bahan.


Cara Buat Kek Batik Milo Yang Senang 4 Bahan Je Youtube

1sdk hazelnut paste tips nak bagi choc sedap macam cadbury Cara-cara.

. Kemudian terus masukkan susu pekat. Masukkan kek batik yang siap dimasak tadi ke dalam loyang dan tekan untuk padatkan. Jika anda ingin buat tanpa telur juga boleh.

Nak senang masukkan dalam microwave. Satukan kesemua bahan-bahan kecuali biskut marie dan mentega ke dalam kuali. Cara Penyediaan Kek Batik Melting Lembut Panaskan butter dengan api yang perlahan hingga cair masukkan susu pekat manis dan kacau hingga sebati.

Yang mana menajdi kegemaran anda. Jom cuba Kek batik indulgence yang dikongsikan oleh Ariana Sofia Ahmad. Masukkan telur dan kacau sehingga semua sebati dengan adunan kek batik.

Tunggu sampai suam baru curah ke atas kek batik. Disebabkan itu beliau dapat mengimbangi tahap kemanisan yang ideal untuk setiap masakannya. Cara-cara membuat kek batik 1.

Klik untuk lihat resepi viral kek batik indulgance yang melting lembut dan sedap inspirasi dari ibu En Muhammad Ali. 200 gram biskut marie dipatah2 125 gram mentega. Selain resepi kek batik kami juga menulis resepi sedap dan mudah lain yang mendapat perkongsian ramai.

12 cawan susu pekat manis. Menyertai kelas membuat kek dan pastri memberi kelebihan kepada Noor Hafiza. Anak dan cucu Maktok suka sangat kek batik yang lembut ini.

Bahan-bahan Kek batik biskut marie. Jadi Maktok nak kongsikan. Dalam mangkuk lain letakkan whipping cream milk compound dan butter ke dalam mangkuk yang lebih besar.

Patah-patahkan biskut Marie. Akhir sekali baru campur 1 sudu besar butter. 2 sudu besar serbuk koko.

Untuk lebih jelas lagi kami juga kongsikan cara membuat kek batik melalui rakaman video yang dikongsikan oleh Puan Marina Zainal yang menunjukkan langkah. 1 pek biskut Marie 250g mentegabutter 200g serbuk Milo 3 sudu besar serbuk koko ayak 34 tin susu pekat. Untuk resepi kalini Maktok nak kongsikan cara mudah membuat kek batik lembut yang sangat sedap.

Kek Batik Indulgence lembut dan tak keras. Letak mangkuk tu atas mangkuk air panas tadi dan kacau sehingga coklat cair guna bekas tahan panas Nak guna dark compound pun boleh. Guna api perlahan jeBila butter mula mencair masukkan 34 susu pekat.

Kalau tak nak biskut lemau simpan dalam PETI BEKU. Bahan-bahan Yang Diperlukan Untuk Membuat Kek Batik. Alas loyang dengan kertas pembakar.

Kacau dengan api yang perlahan sahaja sampai semua bahan ni larut. Kalau resipi yang banyak telur salutan kek batik agak kenyal dan tidak melekat. Resipi Kek Batik sejak dari zaman Che Nom sekolah ramai kawan dan saudara suka membuatnya.

Seterusnya sila rakan rakan mengikuti 3 langkah-langkah membuat resipi Kek Batik Indulgence ini. 600g biskut marie 200g butter. Kek batik 450g biskut marie patah-patahkan 250g butter 1 cawan milo 110g 34 cawan susu pekat manis190ml250g 12 cawan serbuk koko50g 12 cawan air masak60ml50g 1sk.

Kalau I rasa nak makan baru turunkan letak tempat chillerPetang nak makan pagi dah turunkan. Apabila sudah sejuk boleh letak dalam chiller pulak. Ya adakalanya kek atau pastri yang dibuat terlalu manis hingga susah kita nak telan tetapi insya-ALLAH Kek Batik Crunchy Choco Almond saya rasa manisnya sederhana dan enak.

Mula-mula kena patahkan biskut marie. Ada yang mudah dan ada yang agak sukar untuk dibuat. Tapi I selalu tak semua letak dalam chiller.

Masukkan 200 gram buttercup. Kacau hingga sebati dan berkilat coklat ganache siap. Bukan jer lembut dna tak keras malah ada cara untuk dapatkan hasil yang cantik.

Pagi nak makan malam dah turunkan. Setelah adunan kek batik siap tuang cream cheese bakar 150C selama 20 minit lebih kurang. Double boil kan semua bahan topping.

Masak butter sampai cair masak kek batik guna api kecil. Akhir sekali baru campur 1 sudu besar butter. Sejukkan sedikit adunan topping kek batik sebelum dituang ke atas permukaan kek batik.

Matikan api masukkan milo serbuk koko dan telur. Masukkan susu pekat manis serbuk koko Milo air panas. Kek batik adalah dessert yang sangat sesuai dihidangkan bila-bila masa pun.

2 biji telur gred A. Untuk kek batik masak butter sampai cair masak kek batik guna api kecik je. Tak sampai 10 minit je proses ini semua.

Tambah air dan biarkan sekata. Masukkan perlahan-lahan serbuk milo dan serbuk koko kerana ia mudah untuk berketul. Double boil semua bahan topping atau nak senang masukkan dalam microwave.

Biar je dalam peti beku. Kemudian terus masukkan susu pekat. Jika tanpa telur pula salutan coklat akan.

Ada 2 jenis resipi kek batik iaitu menggunakan telur atau tanpa telur. Kacau dengan whisk hingga. Cara penyediaan kek batik original.

Cairkan buttercup dan masukkan susu pekat dan juga milo. Seterusnya masukkan 5 sudu besar milo dan 1 sudu besar serbuk koko. Kacau rata sehingga adunan menjadi sedikit likat berkilat.

Tunggu sampai suam baru curah ke atas kek batik. Nak dapatkan hasil yang cantik pula ada tipsnyaResepi Kek Batik Indulgence. Apabila semua bahan sudah sebati hidupkan api semula dan masukkan susu sedikit dan diselang-seli dengan campuran air.

Untuk lebih jelas lagi kami juga kongsikan cara membuat kek batik melalui rakaman video yang dikongsikan oleh Puan Marina Zainal yang menunjukkan langkah. 1 sudu teh esen vanilla. Kemudian kacau semuanya sehingga sebati.

Keluarkan kek dan biarkan suhu bilik sekejap bagi lembut sebelum senang untuk dipotong. Ambil air panas semangkuk. Langkah untuk membuat resepi Kek Batik Indulgence.

Cairkan mentega di dalam kuali.


Kek Batik Coklat Ganache Sedap Sampai Nak Pengsan P Youtube


Langkah Mudah Buat Kek Batik Sedap Tanpa Telur Biskut Rangup Coklatnya Lembut Mingguan Wanita


Peniaga Kongsi Resepi Kek Batik Lembut Mewah Dengan Rasa Coklat Dijamin Sedap


Resepi Kek Batik Lembut Lembut Macam Kek Saji My

Post a Comment

0 Comments

Ad Code